Kirkko talvisessa maisemassa Kirkko talvisessa maisemassa

Koronarajoitukset jatkuvat edelleen

21.1.2021 09.16

Seurakunta haluaa olla mukana suojelemassa ihmisiä kulkutaudilta ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita. Se tapahtuu tautitilanteen pahentuessa vain välttämällä kaikkia kontakteja. Tiukentuneet määräykset ovat voimassa ainakin maaliskuun ajan.

Asiointia ja sielunhoitoa tarjotaan puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Sanajumalanpalvelukset vietetään toistaiseksi ilman kirkossa läsnä olevaa seurakuntaa. Ne suoratoistetaan Puumalan seurakunnan YouTube-sivulla.

Yle lähettää joka sunnuntai jumalanpalvelukset radiossa ja televisiossa. Aamu- ja iltahartaudet jatkuvat Yle radio 1:ssä.

Emme vuokraa Seurakuntakotia emmekä Särkirantaa  ulkopuolisille.

Työntekijät eivät osallistu toimituksen jälkeen järjestettäviin tilaisuuksiin, joissa on ruokailua.

Ruoka- tai välipalatarjoilua ei seurakunnan tiloissa järjestetä.

Hautaan siunaamisista ja muista kirkollisista toimituksista sovitaan puhelimitse. Kirkollisten toimitusten osallistujamääräksi suositellaan enintään 10 ihmistä henkilökunta mukaan lukien. Kasteet ja avioliittoon vihkimiset toimitetaan mieluiten kirkossa. Hautauksissa suositaan siunaamista haudalla, mutta turvavälein siunaus voi tapahtua myös kirkossa pienen saattojoukon kanssa.

Virastopäivystys toimii maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10‒13 puhelimella ja internetin välityksellä.

Papin puhelinpäivystys on keskiviikkoisin klo 10-12.

Diakoniapäivystys toimii maanantaisin klo 10‒12 puhelimitse.

EU-elintarvikkeiden ja parasta ennen ruokien jako toteutetaan maanantaisin klo 9 ulkona. Elintarvikkeet on pakattu valmiiksi kasseihin.

Kaikki Seurakuntakodilla kokoontuva toiminta on toistaiseksi tauolla. Suosimme etätyötä.

Seurakunnan tiloissa käytetään maskeja aina kun muita on paikalla. Osallistujat käyttävät maskeja koko tilaisuuden ajan sekä noudattavat turvavälejä sekä huolellista käsi- ja yskimishygieniaa.

Kesää odotellessa voimme hyristä vaikkapa tätä piispa emerita Irja Askolan meille laatimaa virren säettä ja pyytää Jumalan varjelusta itsellemme ja toisille:

Virren 571 sävel ( Suvivirsi)

Jo joutui synkkä aika,

ja huoli ihmisten.