Puumalan seurakunnan lausunto Mikkelin tuomiokapitulille

Puumalan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto käsittelivät syyskuun kokouksissa lausuntopyyntöä Mikkelin tuomiokapitulille liittyen Puumalan seurakunnan liittämistä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan 1.1.2023 lukien.

Yhteinen lausunto saatiin kokouksissa aikaiseksi, joka lähetettiin määräajassa ennen syyskuun loppua Mikkelin tuomiokapitulille.

Puumalan seurakunnan lausunnon pääset lukemaan täältä.

Alttari.jpg

Koronarajoitukset jatkuvat

4.1.2021 16.08

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön yleisötapahtumat Puumalassa ja muualla Itä-Suomessa. Määräys on voimassa ainakin 22.1. saakka.

Epidemiatilanteen laajentumisen takia suositukset ja rajoitukset vaikuttavat Puumalan seurakunnan toimintaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset vietetään ilman kirkossa olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset suoratoistetaan Puumalan seurakunnan facebook-sivulla.

Seurakunta ei vuokraa Seurakuntakodin tiloja ulkopuolisille. Seurakuntakotia ei siis anneta esimerkiksi muistotilaisuuksiin tai kastejuhliin. Vain Särkirantaa vuokrataan ja siellä voi olla enintään 20 henkilöä.

Ruoka- tai välipalatarjoilua ei seurakunnan tiloissa järjestetä, paitsi alle 12-vuotiaiden kerhoissa.

Hautaan siunaamisista ja muista kirkollisista toimituksista sovitaan puhelimitse. Kirkollisten toimitusten osallistujamääräksi suositellaan enintään 20 ihmistä henkilökunta mukaan lukien. Hautauksissa suositaan siunaamista haudalla.

Virastopäivystys toimii maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10‒13 puhelimella ja internetin välityksellä.

Diakoniapäivystys toimii maanantaisin klo 10‒12 puhelimitse.

EU-elintarvikkeiden ja parasta ennen ruokien jako toteutetaan maanantaisin klo 9 seurakuntatalon aulassa tai ulkona sään salliessa. Elintarvikkeet on pakattu valmiiksi kasseihin.

Ystävyydenkerho ja Kuvis-kerho jatkavat.

Kaikki muu Seurakuntakodilla kokoontuva toiminta jää tauolle.

Seurakunnan tiloissa käytetään maskeja. Yleinen kasvomaskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita.