Puumalan seurakunnan lausunto Mikkelin tuomiokapitulille

Puumalan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto käsittelivät syyskuun kokouksissa lausuntopyyntöä Mikkelin tuomiokapitulille liittyen Puumalan seurakunnan liittämistä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan 1.1.2023 lukien.

Yhteinen lausunto saatiin kokouksissa aikaiseksi, joka lähetettiin määräajassa ennen syyskuun loppua Mikkelin tuomiokapitulille.

Puumalan seurakunnan lausunnon pääset lukemaan täältä.

 

Uutislistaukseen

Seimi.jpg

Sana Sinulle - Me käymme joulun viettohon

17.12.2020 08.23

Me käymme joulun viettohon

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Kolmas adventtikynttilä on sytytetty ja joulu on jo ihan nurkan takana. Monilla on paljon asioita ja valmisteluja tehtävänä ennen kuin voi kunnolla rauhoittua viettämään joulua. Liitämme joulun viettoon usein odotuksia, jotka saattavat luoda paineita ja stressiäkin. Pitää siivota erityisen huolellisesti, koristella koti jouluiseksi, tehdä perinteiset joulupöydän ruoat, ostaa lahjat ja lähettää kortit. Ennen joulun lomia ja pyhävapaita pitäisi kuitenkin samalla jaksaa suoriutua töissä tai opinnoissa.

Kolmantena adventtina Raamatun keskushenkilö on Johannes Kastaja. Johanneksen sanotaan raivanneen tietä Jeesukselle. Johannes ei koreillut vaatteilla tai haalinut ympärilleen omaisuutta. Hän ei korostanut itseään, vaan keskittyi puheissaan ja teoissaan tulevaan Vapahtajaan. Johanneksen toiminta vaikuttaisi olevan täydellinen vastakohta tämän päivän materialistiselle (joulu)hössötykselle.

Voisimmeko me oppia jotain Johannes Kastajalta? En usko, että olennaista olisi pyrkiä samanlaiseen minimalismiin kuin Johannes. Joulukoristeet, tontut, kynttilät ja lahjat tuovat varmasti iloa pimeään vuodenaikaan. Muistaisimmepa kuitenkin kaiken kiireen keskellä raivata tilaa joulun tärkeimmälle asialle: seimeen syntyneelle Vapahtajallemme.

Saara Mattila

lastenohjaaja