Puumalan seurakunnan lausunto Mikkelin tuomiokapitulille

Puumalan kirkkoneuvosto ja kirkkovaltuusto käsittelivät syyskuun kokouksissa lausuntopyyntöä Mikkelin tuomiokapitulille liittyen Puumalan seurakunnan liittämistä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan 1.1.2023 lukien.

Yhteinen lausunto saatiin kokouksissa aikaiseksi, joka lähetettiin määräajassa ennen syyskuun loppua Mikkelin tuomiokapitulille.

Puumalan seurakunnan lausunnon pääset lukemaan täältä.

Puumalan kirkko aamuhämärässä Puumalan kirkko

Puumalan seurakunnan toiminta 2.12.‒31.12.2020

3.12.2020 10.26

Epidemiatilanteen laajentumisen takia uudet suositukset ja rajoitukset vaikuttavat 2.12.‒31.12.2020 Puumalan seurakunnan toimintaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset vietetään ilman kirkossa olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset suoratoistetaan Puumalan seurakunnan facebook-sivulla.

Myös itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus, itsenäisyysjuhla ja seppeleen laskut lähetetään suoratoistona ilman seurakuntaa ja yleisöä.

Musiikkitilaisuudet, kuten Kauneimmat joululaulut ja mahdolliset konsertit, pidetään ilman paikalla olevaa yleisöä. Jotkut ennakkoon ilmoitetut konsertit voivat peruuntua kokonaan. Toteutettavat tilaisuudet suoratoistetaan Puumalan seurakunnan facebook-sivulla.

Kirkon aukioloa henkilökohtaista hiljentymistä varten laajennetaan ja siitä ilmoitetaan myöhemmin.

Seurakunta ei vuokraa Seurakuntakodin tiloja ulkopuolisille joulukuussa. Seurakuntakotia ei siis anneta joulukuussa esimerkiksi muistotilaisuuksiin tai kastejuhliin. Vain Särkirantaa vuokrataan ja siellä voi olla enintään 20 henkilöä.

Koko perheen joulupuuro su 13.12. on peruttu. Muutakaan ruoka- tai välipalatarjoilua ei seurakunnan tiloissa järjestetä, paitsi alle 12-vuotiaiden kerhoissa.

Hautaan siunaamisista ja muista kirkollisista toimituksista sovitaan puhelimitse. Kirkollisten toimitusten osallistujamääräksi suositellaan enintään 20 ihmistä henkilökunta mukaan lukien. Hautauksissa suositaan siunaamista haudalla.

Virastopäivystys toimii maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10‒13 puhelimella ja internetin välityksellä.

Diakoniapäivystys toimii maanantaisin klo 10‒12 puhelimitse paitsi 28.12., jolloin ei ole päivystystä.

EU-elintarvikkeiden ja parasta ennen ruokien jako toteutetaan maanantaisin klo 9 seurakuntatalon aulassa tai ulkona sään salliessa. Elintarvikkeet on pakattu valmiiksi kasseihin.

Ystävyydenkerho ja Kuvis-kerho jatkavat.

Kaikki muu Seurakuntakodilla kokoontuva toiminta jää tauolle.

Seurakunnan tiloissa käytetään maskeja. Yleinen kasvomaskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita.