Puumalan kirkko

Sana Sinulle - Elämää kantava voima

10.6.2020 08.32 Puumalan kirkko

Tänä vuonna 15 vuotta täyttävät nuoret osallistuvat parhaillaan seurakuntamme rippikoulun päiväleiriin ja valmistautuvat ensi sunnuntain konfirmaatiojuhlaan. Seurakuntapastori Olli tiiminsä kanssa on joutunut muuttamaan riparin suunnitelmia poikkeuksellisen monta kertaa kuluneen kevään aikana. Aluksi oli määrä järjestää rippikoulu ja leirijakso yhteistyössä Sulkavan seurakunnan kanssa. Sitten tuli korona, joka sai seurakunnat perumaan leiripaikan kesäkuun alusta ja valmistautumaan leirijaksoon syyslomalla. Lopulta nuoret ja vanhemmat valitsivat kesäkuun alkuun päiväleirin.

Rippikoulussa on noudatettu turvallisuus – ja hygieniaohjeita tarkoin ja konfirmaatiokin järjestetään kolmessa osassa, että nuorten omaiset ja kummit mahtuvat varmasti turvavälein kirkkoon. Muistakaa näitä nuoria ja heidän läheisiään rukouksin.

Minä en kirjoittaisi tätä kirjoitusta Puumalan kirkkoherrana ilman omaa ripariani, joka auttoi löytämään katoamattoman aarteen. Iloiset isoset tekivät vaikutuksen, samoin leirin vastuuohjaaja Kirsti-lehtori. Hän jaksoi väsymättä vastata kysymyksiin oppitunneilla ja johdatella aarteen etsintäämme. En unohda koskaan leirinuotioita enkä koskettavasti sanoitettuja ja rytmikkäitä Nuoren seurakunnan veisuja, joita lauloimme. Opettelimme myös ulkoa uskonkappaleita Katekismuksesta. Mitä se on? ”Elämämme kallein asia on Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja hänen lapsekseen pääseminen…”

Minulle usko alkoi myös päättelyllä. Mitä varten kulkisin elämääni yksin, jos Jeesus kutsuu minua, häneen nimeensä kastettua, seuraansa? Konfirmaatiossa lauloimme laulua, jossa puhutteli tällaisetkin lauseet: ”Ilman Sua elämäni vailla selvää suuntaa on. Ilman Sua kaikki tyhjää on turhaa.  Ilman Sua kirja olen juoneton…”

Tärkeätä oli myös se, että seurakunnan työntekijä kutsui minua syksyllä kuoroon ja isokouluun sekä pitämään pyhäkoulua ja tyttökerhoa. En ole koskaan katunut sitä, että sain viettää nuoruuttani seurakunnassa. Lähdin vielä erikoisten tapahtumien ohjaamana opiskelemaan teologiaa ja minut kutsuttiin kirkon virkaan.

Konfirmoitava nuori. Rippikoulu on järjestetty, että löytäisit uskon elämää kantavana voimana. Ensi sunnuntaina sinut siunataan itsenäiselle uskon tielle. Saat oikeuden kummin tehtävään, voit äänestää ja asettua ehdokkaaksi kirkon vaaleissa, tulla alttarille vihittäväksi ja sinulla on oikeus osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Kukaan ei voi riistää sinulta milloinkaan oikeutta rukoilla ja pyytää johdatusta elämääsi!

Kiitos Olli, Saara, Vivirla ja isot.  Siunattua juhlapäivää konfirmoitavat ja kotiväki!

Helena Castrén