Uutislistaukseen

Sana Sinulle - Turvapaikka

25.3.2020 15.45

Turvapaikka

Viime keväänä saimme perheessämme seurata kanaemon touhuja aina hautomisesta kananpoikien kuoriutumiseen asti sekä niiden kasvamista ja kehittymistä kanoiksi. Kanaemo hautoi ja huolehti jokaisesta kananpojasta esimerkillisesti huolimatta siitä, minkä kanan munima se oli. Olin aina kuvitellut kananpoikien olevan keltaisia ja yllätys olikin suuri, kun ensimmäinen kuoriutunut tipu olikin musta. 

Vastakuoriutuneiden tipujen turvapaikka oli kanaemon siipien alla. Niitä ei voinut huomata, mutta pieni piipitys paljasti niiden olemassaolon. Joskus joku pilkisti päänsä ulos sulkien välistä. Kanaemon siiven alla oli lämmin ja suojaisa olla, sen parempaa turvapaikkaa ei voi kuvitella.

Sellaista turvapaikkaa me jokainen tarvitsemme. Jeesus käytti kanaemo vertausta kuvatessaan Jumalan rakkautta ja armoa. Jeesus kutsuu meitä luokseen, koska hän haluaa suojella meitä, keventää huoliemme taakkaa ja antaa meille uutta voimaa.

Tällä hetkellä monella on epävarmuutta ja huolta omasta, omaistensa ja ystäviensä puolesta. Laskeutuessamme ensi sunnuntaista alkavaa syvän paaston aikaan saamme lohduttautua iltavirren 552 ja psalmin 91sanoin:

”Mua siipeis suojaan kätke, oi Jeesus Herrani, suojassa suo mun olla, jos kuinka kävisi. Sä kaikeks tule mulle valollas, neuvoillas, suo joka päivä elää mun yksin armostas.”

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:” Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.”

diakonissa Sonja Hämäläinen