Seurakunta varautuu koronaepidemiaan

13.3.2020 16.53

Valtioneuvosto on torstaina 12.3. antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan ja kirkkohallitus on kehottanut vakavasti harkitsemaan, pitääkö seurakunnan luopua kokoontumisista, jotka eivät ole pakollisia.

Puumalan seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla kaikki, paitsi lakisääteiset tapahtumat ja kokoontumiset 13.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, kerhot, piirit, leirit, retket, yhteisöruokailut, Ystäväpirtti, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan. Vapaaehtoiset diakoniapiirihenkilöt eivät toistaiseksi vieraile syntymäpäivillä. Kirkollisista toimituksista hautajaiset toimitetaan sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi. Kirkollisiin toimituksiin liittyvät keskustelut hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla. Papit eivät osallistu toimituksen jälkeisiin juhliin. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen ihmisten hengellisistä ja henkisistä tarpeista turvallisesti.

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto palvelevat sähköpostitse ja puhelimitse 015 775 3300.

Seurakunta turvaa perustehtävänsä pitämällä Puumalan kirkon klo 10 ja kuukauden viimeisen sunnuntain klo 16 sunnuntain jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksena minimimiehityksellä ja ilman vapaaehtoisia avustajia. Ehtoollista ei vietetä. Jumalanpalvelukset on kuultavissa Palvelukeskuksessa.

Muissa tiloissa kokoavaa toimintaa ei järjestetä. Diakonian taloudellinen tuki jatkuu normaaliin tapaan. Tuen myöntämisestä ja Eu-elintarvikkeiden noutamisesta sovitaan diakonissa Sonja Hämäläisen kanssa puhelimitse 050 3432475.

Puumalan seurakunta haluaa omalta osaltaan hidastaa viruksen leviämistä. Toiminnan peruuttaminen määräajaksi on perusteltua erityisesti siksi, että seurakunnan toimintaan osallistuu paljon ikäihmisiä, jotka on luokiteltu riskiryhmään.

Haluamme kantaa vastuumme tässä vaiheessa. Seurakunnan toiminnan ja tehtävien on oltava kaikille turvallisia. Suositamme, että sairaana tai ulkomaan matkan jälkeen ei tulla jumalanpalveluksiinkaan. Radiossa, Yle- Arenassa sekä kirkon sivuilla evl.fi löytyy hartauksia ja jumalanpalveluksia. Kannattaa seurata myös seurakunnan internet ja facebook- sivuja.

Samalla, kun suojaudumme ja varaudumme, valmistaudumme seurakunnan olemuksen mukaisesti olemaan ihmisten tukena. Keskusteluapua on tarjolla puhelimitse, sosiaalisen median ja sähköpostin välityksellä. Kirkon keskusteluapu auttaa myös puhelimitse 0400 22 11 80.

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala. Sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. (5. Moos. 33:27)

Helena Castrén, kirkkoherra, puh 050 313 4970, helena.castren@evl.fi