Seurakuntia palveleva aluekeskusrekisteri aloittaa Kouvolassa 1.1.2020

19.12.2019 10.07

Vuoden 2020 alussa aloittaa toimintansa Kouvolan aluekeskusrekisteri, jonka toimipaikka on Kouvolan seurakuntakeskus. Jatkossa aluekeskusrekisterissä hoidetaan Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Parikkalan, Puumalan, Pyhtään ja Sulkavan seurakuntien sekä Lappeenrannan ja Kouvolan seurakuntayhtymän seurakuntien kirkonkirjojenpito.
Aluekeskusrekisterin toiminnot jakautuvat virkatodistuspalveluihin ja rekisteröintipalveluihin. Virkatodistuspalvelusta voi tilata Elää-todistuksen, sukuselvityksen tai sukututkimuksen. Rekisteröintipalvelusta seurakuntalaiset voivat kysyä neuvoa kirkollisten toimitusten lomakkeista, kastettavien nimien lainmukaisuudesta sekä kummikelpoisuuden tarkistamiseen liittyen.

Väestökirjanpidon toiminnot keskitetään kirkossa

Kirkkohallituksen täysistunto on linjannut, että vuoden 2022 alusta lukien kirkonkirjojenpidon tehtävien ja väestökirjanpitoon liittyvien toimintojen tulee olla kirkossa keskitettyinä aluekeskusrekistereiden tehtäviksi. Keskittäminen tarkoittaa, että yksittäisissä seurakunnissa ei vuoden 2021 jälkeen enää hoideta lakisääteisiin kirkollisiin toimituksiin ja väestökirjanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä, vaan ne tehdään seurakuntien muodostamissa aluekeskusrekistereissä.

Kouvolan aluekeskusrekisteriä hallinnoi Kouvolan seurakuntayhtymä ja sen johtajana toimii rekisteripäällikkö Sirpa Sirén.

- Kouvolan aluekeskusrekisteri palvelee virkatodistus- ja sukuselvityspyynnöissä kaikkia aluekeskusrekisterin jäsenseurakuntia. Teemme tiiviistä yhteistyötä jäsenseurakuntiemme kanssa, jotta uuden aluekeskusrekisterin palvelut käynnistyisivät sujuvasti, sanoo rekisteripäällikkö Sirpa Sirén.

Uudet yhteystiedot tulevat voimaan 1.1.2020

Uudet yhteystiedot Kouvolan aluekeskusrekisteriin tulevat voimaan vuoden 2020 tammikuusta alkaen, ja ne löytyvät seurakuntien verkkosivustoilta. Samat palvelunumerot palvelevat kaikkia aluekeskusrekisterin jäsenseurakuntia. Kouvolan aluekeskusrekisteri on avoinna arkisin klo 9-15.

Lisätietoja:

Sirpa Sirén