Helposti naimisiin - Yövihkiminen 8.9.2018 Puumalan kirkossa

24.5.2018 09.32

Puumala4_S.jpg

Juuri nyt on oikea hetki kosia, jos halajaa mielitiettynsä kanssa Puumalan kirkon alttarille Puumalan Hääyönä 8.9.18.

Parit vihitään ilmoittautumisjärjestyksessä 30 minuutin välein iltakahdeksasta alkaen. Kirkkoherra Helena Castrén ja seurakuntapastori Raija Henttonen toimivat vihkipappeina. Jokaiselle parille soitetaan haluttaessa häämarssit.

Hääyöhön osallistuvien parien tulee kuulua kirkkoon ja olla rippikoulun käyneitä. Avioliiton esteiden tutkinnan eli kuulutuksen voi hoitaa netissä osoitteessa www.esteidentutkinta.fi tai asioimalla oman seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Esteiden tutkinta on haettava viimeistään 31. elokuuta ja todistuksen on oltava mukana vihkikirkossa. Kotiseurakunnasta voi pyytää myös vihkiraamatun mukaan.

Hääyö tarjoaa mukavan ja helpon tavan solmia kristillinen avioliitto Saimaan kauneimmassa kunnassa aidossa hirsikirkossa (vuodelta 1832).  Seurakunta järjestää paikalle todistajat. Vihkimiseen voi kutsua myös omia vieraitaan.

Yövihkimisissä on ollut esimerkiksi jo vuosia yhdessä asuneita eri ikäisiä pareja, jotka eivät vain ole löytäneet aikaa työläisiin hääjärjestelyihin. Hääyö on kätevä kirkollinen toimitus myös ruuhkavuosiaan eläville avopareille, joiden ajasta lasten hoitaminen lohkaisee leijonanosan. Vihittävien ei tarvitse olla puumalalaisia, myös vapaa-ajan asukkaat ovat tervetulleita. Hääyöhön voi ilmoittautua kirkkoherranvirastoon puh. (015) 775 3300