Lähetystyö

Hanna-piiri  

Oletko kiinnostunut edistämään heikossa asemassa olevien naisten oikeuksia? Onko sydämelläsi tilaa rukoukselle maailman huono-osaisimpien naisten puolesta? Tahdotko olla mukana viemässä evankeliumia naisille, jotka pitävät itseään arvottomina? Haluaisitko rukoilla myös Hanna-piiriläisten omien ilojen ja surujen puolesta? Jos vastasit kyllä, Hanna-piiri voisi olla sinun juttusi.

Lisätietoa saat Riitta Arotieltä riitta.arotie@gmail.com

 

Hannojen kokoontumisissa kerätään vapaaehtoinen kahvimaksu Hanna-työn hyväksi. Tervetuloa jakamaan siskoille kans!

 

Lähetys 

Lähetys on paljon enemmän kuin yksi seurakunnan toimintamuoto muiden joukossa. Se on tapa olla kirkko.

 

Jeesus itse on asettanut lähetyskäskyn: "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:18-20) 

 

Kristuksen kirkko on liikkeelle lähtevä kirkko niin lähellä kuin kaukana. Missiomme on kääntyä ulospäin ja nähdä ihmiset, jotka elävät marginaalissa: nälkäiset, janoiset, kodittomat, sorretut, sairaat, vangitut ja ihmiset, joilla ei eri syistä ole elämässään toivoa. Velvollisuutemme sisarina ja veljinä on auttaa hädänalaisia ja kertoa rakastavasta Jumalasta, joka on antanut oman henkensä jokaisen maailman ihmisen puolesta.

 

Yhteistyökumppanit

 

Olemme lähetyksen asialla aina, kun lähdemme liikkeelle tekemään hyvää ja kertomaan Jeesuksesta. Niin täällä Puumalassa kuin kaukomaillakin. Meillä on kuitenkin myös erityisiä lähetyssopimuksia, joiden kautta kanavoimme taloudellista apua lähetystyössä.

Suomen Lähetysseura

Suurin yhteistyökumppanimme on Suomen Lähetysseura. Sen toimintaperiaatteista voit lukea mm. www.suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseuralle kanavoituu 2/3 vapaaehtoisesta lähetyskannatuksesta ja lisäksi seurakunnan budjetoimaa määrärahaa 5600 euroa vuodessa.

Suomen Lähetysseuran nimikkolähettimme on Puumalasta lähtöisin oleva Titta Hämäläinen, joka tekee työtä lasten ja nuorten kanssa Virossa, Sakun seurakunnassa.

Uusi lähetyskohteemme ja toinen Suomen Lähetysseuran tukikohteemme on Kiinan kirkon kapasiteetin vahvistaminen. Tällä hetkellä nimenomaan protestanttisen kirkkokunnat kasvavat vauhdilla Kiinassa. Koska Kiina on kommunistinen maa, siellä on kuitenkin pulaa hyvästä teologian koulutuksesta. Niinpä Kiinan kirkon kapasiteetin vahvistamiseen liittyy mm. uusien teologien kouluttaminen papin tehtäviin.

Suomen Evankelis-luterilainen Kansanlähetys

Toinen merkittävä yhteistyökumppanimme on Kansanlähetys. Sen periaatteista löydät tietoa mm. www.sekl.fi

Kansanlähetyksen tavoite on evankelioida kansa evankelioimaan kansoja. Puumalan seurakunnan lähetyskannatustavoitteesta 1/3 ja lisäksi budjetoidusta määrärahasta 1000 euroa vuodessa kohdistetaan Kansanlähetyksen nimikkolähetille, Heidi Tohmolalle. Hän on graafikko, joka tekee työtä Lähi-idässä.

Sansa ja Hanna-työ 

Kolmas keskeinen yhteistyökumppanimme on Sansan eli Medialähetys Sanansaattajien organisoima Hanna-työ. Hanna-työ kutsuu yhteen naisia ympäri maailman rukoilemaan toinen toistensa puolesta ja kertomaan ilosanomaa rakastavasta Jumalasta ja jokaisen ihmisen - myös naisen - luovuttamattomasta ihmisarvosta.

Hanna-piireissä ja erilaisissa Hanna-tapahtumissa kerätään varoja, joiden turvin lähetetään oriyan-kielistä Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa Intiassa. Noin 30 minuutin mittaisessa ohjelmassa ensimmäinen puolisko on yleissivistävä. Naisille kerrotaan mm. hygienian merkityksestä, ihmisoikeuksista jne. Jälkimmäinen puolisko puolestaan kertoo Jumalasta ja siitä, mitä Jeesus on tehnyt puolestamme. Puumalan Hanna-työn keräämillä varoilla on lähetetty noin 1,5 vuoden aikana lähes 30 radiolähetystä ja hyvä työ jatkuu. Intiassa yhden radiolähetyksen hinta on noin 120 euroa. Melko pienilläkin lahjoituksilla voimme olla siis suuressa mukana.

Hanna-työstä lisää 

suomeksi www.sansa.fi/hanna-tyo-jakaa-siskolle-kans.html

englanniksi www.projecthannah.org

Muut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viralliset lähetysjärjestöt

Yllämainittujen lähetysjärjestöjen lisäksi Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on seuraavat lähetysjärjestöt

Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä www.kylvaja.fi (budjetoitua määrärahaa 300 euroa vuodessa)

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys www.sley.fi

Suomen Pipliaseura www.piplia.fi (budjetoitua määrärahaa 300 euroa vuodessa)

Medialähetys Sanansaattajat www.sansa.fi

Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland www.slef.fi

Lähetyssihteeri

Työstä vastaa diakonissa Sonja Hämäläinen, puh. 050 3432 475 tai sonja.hamalainen@evl.fi

Jos haluat jonkun nimikkolähetin kirjeen omaan s-postiisi, ilmoita osoitteesi lähetyssihteerille.

Lähetyspiirit ja yhteyshenkilöt 

Puumalassa toimii kuusi lähetyspiiriä eri puolilla pitäjää, usein kokoonnutaan kylän eri taloissa. Kokoontumispaikat ja ajat löytyvät kirkollisista ilmoituksista. Lähetyspiirit ovat avoimia, myös uudet ihmiset esimerkiksi loma-asukkaat ovat tervetulleita mukaan! Välillä on mukavaa vierailla myös toisten kylien piireissä. Olet lämpimästi tervetullut kaikkeen toimintaan.

 

Kiljula-Ollila-Ruokotaipale, Katri Hämäläinen

p. 050 350 2430

 

Kirkonkylä, Inkeri Soikkanen,
p. 0500 152 256

 

Luukkola-Niinisaari, Anne Kietäväinen,

p. 050 3464 191

 

Miettula-Rokansalo, Kerttu Reponen,
p. 050 3024 199

 

Viljakansaari,

Helvi Valtonen, p. 0500 155 276 tai

Anja Valtonen, p. 0500 296 750

Näiden piirien lisäksi kokoontuu Kansanlähetyksen oma lähetyspiiri ja Hanna-piiri

 

TUOTEMYYNTI

Lähetyspiireissä, talkoissa ja vapaaehtoisten kodeissa syntyvät kymmenet sukat, lapaset ja muut käsityöt sekä erilaiset askartelut. Niitä myydään erilaisissa tapahtumissa lähetyksen hyväksi. Lisäksi niitä voi ostaa ympäri vuoden seurakunnan lähetystyön vitriinistä, joka löytyy seurakuntakodin aulasta (Kirkkotie 1). Myytäviä tuotteita pääsee katselemaan aina seurakuntakodin ollessa auki. Varmimmin ovet ovat auki ma, ke ja pe kello 10-13.00. Tervetuloa!

 

MUUTA AJANKOHTAISTA

Haluaisitko lahjoittaa villalankoja?

Otamme ilolla vastaan sekä uusia että käytettyjä

VILLALANKOJA (Seitsemän veljestä tms.)

Langoista neulotaan pääasiassa villasukkia, joiden myynnistä saaduilla varoilla tuetaan seurakuntamme lähetyskannatuskohteita.

Lankapussin - pienen tai ison - voit toimittaa kirkkoherranvirastoon.

Yhteyshenkilö diakonissa  Sonja Hämäläinen, puh. 050 3432 475 tai sonja.hamalainen@evl.fi

Kiittäen sukanneulojat eri puolilta seurakuntaa!

Tee lahjoitus lähetystyölle!

 

Voit halutessasi tukea lähetystyötä:

 

Tilinumero:

Puumalan seurakunta

FI96 5371 0140 0045 73

 

Viesti: Lähetystyölle  

Titta Hämäläinen, Eesti (vas.) Heidi Tohmola, Lähi-Itä (oik.)