Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Puumalan seurakunnasta voi tilata virkatodistuksen tai sukuselvityksen verkkolomakkeella,  puhelimitse, puh. (015) 775 3300, kirjeellä, sähköpostilla tai käymällä henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa. HUOM! Sähköpostilla tilatessa pelkkä syntymäaika riittää, ei tilaukseen henkilötunnusta.

Virkatodistus henkilökohtaisilla tiedoilla toimitetaan heti, sukuselvityksen toimitusaika noin kaksi viikkoa.

Ulkomaan viranomaisia varten saa virkatodistuksen ruotsin, englannin, saksan tai ranskan kielisenä.

Sukuselvitys

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Toimitusaikamme on kaksi viikkoa.

Virkatodistusta ja sukuselvitystä tilattaessa tarvitsemme seuraavat tiedot henkilöstä, josta todistus tilataan:

Sukunimi- ja etunimi

Henkilötunnus tai syntymäaika (sähköpostitilauksiin ei henkilötunnusta, pelkkä syntymäaika riittää)

Syntymäpaikka

Muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta (jos tiedossa)

Todistuksen käyttötarkoitus ja kappalemäärä

Tilaajan tiedot:

Sukuni- ja etunimi

Lähiosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Virkatodistuksen tilaus

Puhelimitse (015) 775 3300

Verkkolomakkeella tästä

Sähköpostilla: puumala.seurakunta@evl.fi tai jaana.b.kontio@evl.fi

Käymällä henkilökohtaisesti

kirkkoherranvirastossa:

Kirkkotie 1, Puumala

Kirjeitse

Osoite:

Puumalan seurakunta

Kirkkotie 1

52200 Puumala

Virkatodistusten, sukuselvitysten ja sukututkimusten maksut  1.5.2017 alkaen

Virkatodistusten maksut ovat muuttuneet 1.5.2017 alkaen. Päätöksen maksumuutoksesta on tehnyt Kirkkohallitus, jolle kirkkolain mukaan kuuluu päätösvalta kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävien maksujen määräämisestä.

Maksuttomat todistukset:

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä (Kirjurista) tulostettu seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskeva todistus (ns. elää-todistus) on maksuton. Maksuttomassa todistuksessa on vain jäsentä itseään koskevat perustiedot; ei muuttotietoja, henkilöhistoriaa eikä muita henkilöitä. Myös monikielinen todistus, jossa on vain henkilöä itseään koskevat perustiedot, on maksuton.

Maksuttoman elää-todistuksen lähettämisestä ei peritä toimitusmaksua.

Maksulliset todistukset:

9 euroa maksavat todistukset: Mikäli jäsentietojärjestelmästä saatavaan todistukseen tulee laajempia tietoja (esimerkiksi henkilön muuttotietoja, aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja), virkatodistuksesta veloitetaan 9 euroa. Todistukset, jotka laaditaan manuaalisesti ja niiden tietosisältö pohjautuu Kirjuri-jäsentietojärjestelmään ja/tai perhelehtiin, maksavat 9 euroa. Tällöin todistukseen kirjoitettavan tiedon määrällä ei ole vaikutusta todistuksen hintaan. Jos manuaalisesti laadittavaan todistukseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä muutto-, avioliitto-, tai kuolintietoa, todistus maksaa 9 euroa.

Manuaalisesti laadittu ote kastekirjasta 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset: Muista kuin yllä mainituista manuaalisesti tehdyistä todistuksista peritään 30 euroa.

Maksullisten todistusten lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perusmaksu on 30 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 15 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 30 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 15 euroa, yhteensä 60 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 12 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Tutkimukseen annettavasta todistuksesta peritään vähimmäishintana 30 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Kirkkoherranviraston hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopiosta peritään 9 euroa sivulta.

Toimitusmaksu

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa. Jos maksullinen todistus lähetetään ulkomaille, lisätään kustannuksiin vielä posti- ja pankkipalvelumaksut. Mikäli todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun (5,50 e) lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu. Yhteensä toimitus- ja postikuluja tulee tällöin 11 euroa. Mikäli laskuttaja joutuu lähettämään maksukehotuksen, veloitetaan siitä 7 euroa.