Osoite:    Kirkkotie 1, 52200 Puumala

sähköposti:  puumala.seurakunta@evl.fi

Kirkkoherranviraston palvelut

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä paikanpäällä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti Liity kirkkoon palvelussa

Hautauspalvelut

Kirkkoherranvirastossa sovitaan hautaan siunaamiseen liittyvistä asioista.

Lisätietoa Perhejuhlat ja Hautajaiset

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

KOUVOLAN ALUEKESKUSREKISTERI

Sähköposti: aluekeskusrekisteri.kouvola@evl.fi

Virkatodistuspalvelut:      040 765 4017                      Palveluaika ma-to klo 9-15.

verkkolomakkeella         virkatodistukset.kouvola@evl.fi

Virkatodistuspalvelusta voi tilata Elää-todistuksen, sukuselvityksen tai sukututkimuksen.

Elää-todistuksen ja sukuselvityksen voi tilata joko puhelimitse, lähettämällä sähköpostia tai verkkolomakkeella. Sukututkimukset voi tilata kirjallisesti sähköpostilla tai verkkolomakkeella.

Rekisteröintipalvelut:       040 849 2611, 040 7140 554                   Palveluaika ma-pe klo 9-15.

Rekisteröintipalvelusta papit ja seurakuntalaiset voivat kysyä neuvoa:

• kirkollisten toimitusten lomakkeista

• kastettavien nimien lainmukaisuudesta tai

• kummikelpoisuuden tarkistamiseen.

Lisätietoa Virkatodistuksen tilaus

Kasteasiat

Kastetoimituksen ajanvaraukset puh. 015 775 3300.

Lisätietoa Ristiäiset

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusta edeltää avioliiton esteiden tutkinta. Avioliiton esteiden tutkinta voidaan suorittaa kirkkoherranvirastossa mikäli ainakin toinen kihlakumppaneista on ev. lut. kirkon jäsen.

Kihlapari pyytää esteiden tutkintaa täyttämällä ja allekirjoittamalla tarkoitusta varten olevan lomakkeen (Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten) netissä osoitteessa www.esteidentutkinta.fi tai asioimalla kirkkoherranvirastossa. Jos lomake toimitetaan avioliiton esteiden tutkijalle postitse, on siinä oltava myös todistajien allekirjoitukset.

Tutkinta kestää seitsemän päivää, jonka jälkeen voidaan antaa todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta. Tämä todistus on toimitettava vihkipapille, ilman todistusta vihkimistä ei suoriteta.

Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta.

Seurakunnan jäsenten avioliittoaikomus on mahdollista lukea jumalanpalveluksessa ja julkaista lehdessä. Ajankohta sovitaan esteiden tutkintaa pyydettäessä.

Lisätietoa Häät

Toimistosihteeri