Osoite:    Kirkkotie 1, 52200 Puumala

sähköposti:  jaana.b.kontio@evl.fi

Kirkkoherranviraston palvelut

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä paikanpäällä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti Liity kirkkoon palvelussa

Hautauspalvelut

Kirkkoherranvirastossa sovitaan hautaan siunaamiseen liittyvistä asioista.

Lisätietoa Perhejuhlat ja Hautajaiset

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Kirkkoherranvirasto antaa sukuselvityksiä ja virkatodistuksia seurakunnan jäsenistä ja heidän perhesuhdetiedoistaan siltä ajalta kun he ovat olleet kirjoilla Puumalan seurakunnassa.

Lisätietoa Virkatodistuksen tilaus

Sukututkimukset

Sukututkimustilaukset kirjallisena osoitteeseen: Puumalan seurakunta, kirkkoherranvirasto, Kirkkotie 1, 52200 Puumala tai sähköpostilla puumala.seurakunta(at)evl.fi

Kasteasiat

Kastetoimituksen ajanvaraukset puh. 015 775 3300.

Lisätietoa Ristiäiset

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusta edeltää avioliiton esteiden tutkinta. Avioliiton esteiden tutkinta voidaan suorittaa kirkkoherranvirastossa mikäli ainakin toinen kihlakumppaneista on ev. lut. kirkon jäsen.

Kihlapari pyytää esteiden tutkintaa täyttämällä ja allekirjoittamalla tarkoitusta varten olevan lomakkeen (Pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten) netissä osoitteessa www.esteidentutkinta.fi tai asioimalla kirkkoherranvirastossa. Jos lomake toimitetaan avioliiton esteiden tutkijalle postitse, on siinä oltava myös todistajien allekirjoitukset.

Tutkinta kestää seitsemän päivää, jonka jälkeen voidaan antaa todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta. Tämä todistus on toimitettava vihkipapille, ilman todistusta vihkimistä ei suoriteta.

Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta.

Seurakunnan jäsenten avioliittoaikomus on mahdollista lukea jumalanpalveluksessa ja julkaista lehdessä. Ajankohta sovitaan esteiden tutkintaa pyydettäessä.

Lisätietoa Häät

Toimistosihteeri