Diakonia

Diakoniatyö

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain."

- Gal. 6:2 -

Diakoniatyö on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, jonka tehtävänä on auttaa erityisesti niitä ihmisiä joiden hätä on suurin ja joita ei muilla tavoin auteta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomia ja yhtä arvokkaita. Diakoniatyössä ei ole ikärajaa, kaikkia pyritään auttamaan mahdollisuuksien mukaan hengellisen, ruumiillisen kuin aineellisen tuen muodossa. Kaikki keskustelut ja auttamismuodot ovat maksuttomia ja työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus.

Diakoniatyön erilaisia toimintamuotoja:

• Henkilökohtaiset ja sielunhoidolliset keskustelut vastaanotolla tai kotikäynnillä
  • Ryhmätoiminta
  • Vanhustyö
  • Päihdetyö
  • Perhetyö
  • Vammaistyö
  • Mielenterveystyö
  • Surevien tukeminen
  • Yhteisvastuukeräys ja kansainvälinen diakonia
  • Kaikenikäisten olo- ja käyntipaikka Ystäväpirtti

Myös sinä voit olla mukana diakoniatyössä! Diakoniatyön piiriin kuuluu myös suuri määrä vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka toimivat mm. Ystäväpirtin kahvio- tai aamupalatoiminnassa, lähimmäisen palvelussa sekä yhteisvastuukeräyksessä.

Yhteisvastuukeräyksen-sivuille

Kirkon ulkomaanavun-sivuille

Lisätietoja:

diakoni Hanne Keijonen puh. 050 343 2475 tai hanne.keijonen(at)evl.fi

Voit halutessasi tukea Diakoniatyötä tekemällä lahjoituksen diakoniarahastoon.

Tilinumero:

Puumalan seurakunta