Haudanhoito

Hautaa hoitaa omainen, seurakunta tai joku muu kirkkolain määräysten mukaisesti. Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija.

Haudanhoitosopimus

Omaiset voivat sopia haudan hoitamisesta seurakunnan kanssa. Hautausmaiden hoidosta vastaa ns. hautainhoitorahasto. Hautainhoitorahasto on tarkoitettu vain hautojen hoitoon, joten se pidetään irrallaan seurakunnan muusta omaisuudesta.

Muistomerkkien ja reunakivien hoito ei sisälly hoitosopimukseen

Kukkahoito

Vuosihoitosopimus: Sopimus on voimassa vuoden kerrallaan. Lasku lähetetään vuosittain ja laskun maksettuaan hauta on hautainhoitorahaston hoidossa.

Pitkäaikaissopimus: Sopimus tehdään useammaksi vuodeksi kerrallaan. Sopimusjaksoja voidaan tehdä viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Haudan hoitoon kuuluu maanparannus eli kukkatilan multa käännetään ja osittain vaihdetaan. Kukkatilat lannoitetaan ja kalkitaan.

Kukkien hoitoon sisältyy istutus, kastelu, kukkien nyppiminen ja kasvinsuojelu. Omaisten keväällä tuomat kukat esim. orvokit tai ruusut poistetaan haudoilta kukkatilan kunnostuksen yhteydessä.

Haudanhoitoaika on toukokuusta kasvukauden loppuun.

Hinnat ja tilauslomake

Haudanhoitosopimukset