Lähde vapaaehtoiseksi

Tule mukaan

Jeesus ei kulkenut apua tarvitsevan ohi. Suuren opettajamme esimerkkiä seuraten saamme auttaa lähimmäistämme iloisella mielellä jakaen Jumalan meille antamia lahjoja. Apu alkaa asenteesta: haluan, osaan ja uskallan antaa ajastani, työstäni tai hyvinvoinnistani osan sitä kipeästi kaipaavalle.

Vapaaehtoistyö tarjoaa myös ystävyyssuhteita ja vastapainoa tavalliseen arkeen. Et tarvitse erityisiä taitoja: tule omana itsenäsi. Auttamisesta tulee hyvä mieli!

Seurakunnassa on auttamiselle monia väyliä, tilaa erilaisille auttaville käsille ja kulkeville jaloille. Löydät varmasti itsellesi sopivia tapoja auttaa ja osallistua. Voit tulla mukaan auttamisen halusta, taitojasi kehittämään tai ihan vain viihtymään yhteisen tekemisen merkeissä!

Voit tehdä monenlaista yhteisen seurakuntamme hyväksi:

Haluaisitko olla mukana jumalanpalvelusavustajana, vaikkapa toivottamassa kirkkoväkeä tervetulleeksi Jumalan kansan yhteiseen juhlaan, lukemassa raamatun tekstejä tai jumalanpalveluksen musiikin toteutuksessa. Seurakunnan kuoroihin otetaan mielellään uusia laulajia.

Diakoniatyössä kaivataan jatkuvasti uusia vapaaehtoisia mm. työstä vapaana olevien aamupalatoiminnan järjestämiseen, kahviotoimintaan sekä ystäväpalveluun.

Lähetystyön ja yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestettävien tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa tarvitaan monenlaisia ihmisiä. Onko sinun lahjasi tehdä tai myydä käsitöitä, leivonnaisia, keittää kahvia, tarjoilla tai vaikkapa lahjoittaa arpavoittoja sekä askartelu- ja käsityömateriaaleja. Kenties sinä voisit olla mukana tempauksissa, joissa vaihdetaan talvi- tai kesärenkaita tai korjataan polkupyöriä.

Lapsi- ja perhetyössä kaivataan nk. kerhomummoja tai -vaareja, jotka voisivat jakaa tietoa aikaisempien sukupolvien perinteistä. Perhekerhoon otetaan mielellään vierailijoita alustamaan keskusteluja erityyppisistä aiheista vaikkapa lasten kasvatukseen, vanhempien jaksamiseen tai arjen helpottamiseen liittyen. Vuosittain lapsi- ja perhetyössä toteutetaan eripituisia projekteja esimerkiksi juhlia ja näyttelyitä, joiden toteutukseen tarvitaan vapaaehtoisten panosta.

Auttaa voi myös lahjoittamalla rahaa esimerkiksi jumalanpalveluksissa kannettavissa kolehdeissa sekä osallistua järjestettäviin tilaisuuksiin ja keräyksiin. Esirukoustakaan ei sovi unohtaa, kaikki seurakunnan työ ja seurakuntalaiset tarvitsevat esirukousta.

Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä, mikä voisi olla sinun tehtäväsi seurakunnassa, vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö:

Tiina Reijonen VS diakoni p. 050 3432 475, tiina.h.reijonen(at)evl.fi