Rippikoulu

Puumalan seurakunta järjestää rippikoulun, joka huipentuu viikon mittaiseen leirijaksoon 4.-11.6.2018 Imatran Päivärannassa. Konfirmaatiomessua vietetään su 17.6.2018 Puumalan kirkossa. Tervetuloa mukaan miettimään elämään, uskoon ja rukoukseen liittyviä kysymyksiä! Rippikouluun voivat osallistua kaikki vuonna 2003 tai sitä ennen syntyneet.

Rippikoulun ilmoittautumiskirjeet lähetetään syksyllä 2017 kaikille vuonna 2003 syntyneille Puumalan seurakunnan jäsenille. Jos et ole Puumalan seurakunnan jäsen, mutta haluaisit käydä rippikoulusi meillä, lähetä sähköpostilla yhteystietosi Raija-papille.

Kaikissa rippikouluun liittyvissä asioissa voit rohkeasti ottaa yhteyttä pastori Raija Henttoseen puh. 050 401 9561 tai raija.henttonen(a)evl.fi

Mikä ihmeen rippikoulu?

"Yhteistä matkaa tehdä saamme, turvaten vain Vapahtajaan"

-Jaakko Löytty

Rippikoulu on koulu, josta jää yleensä mukavat muistot. Puolen vuoden aikana tutustutaan omaan seurakuntaan ja sen toimintaan. Lisäksi kokoonnumme useita kertoja yhdessä ennen leirijaksoa. Ripari huipentuu hauskaan leirijaksoon ja konfirmaatiomessuun. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voi lähteä isoskoulutukseen ja seurakunnan nuorten toimintaan.

Rippikoulu on matka suurten kysymysten äärelle. Pohdimme yhdessä mitä rakkaus, armo, Jumala, elämä ja kuolema merkitsevät. Rippikoulussa saa mahdollisuuden hiljentymiseen, hauskaan yhdessäoloon ja elämän arvojen pohtimiseen yhdessä. Siellä opitaan myös paljon uutta siitä uskosta, johon meidät on kastettu. Kristinuskon sanoma Jumalan hyvyydestä meitä kohtaan on keskeistä tällä yhteisellä matkalla.

Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta, joka perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn. Saatuasi tätä opetusta voit halutessasi osallistua konfirmaatiomessuun, jossa tunnustat uskosi ja osallistut ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle. Läheisesi ja koko seurakunta rukoilee puolestasi.

Rippikoulun voit käydä sinä vuonna jolloin täytät 15 vuotta tai sen jälkeen. Rippikoulun voi myös käydä, vaikkei kuuluisi kirkkoon. Puumalan seurakunnassa on yksi rippileiri vuosittain ja se toteutetaan kesällä. Rippikoulu alkaa vanhempien ja rippikoululaisten yhteisestä tilaisuudesta. Tähän tilaisuuteen kutsutaan kaikki sinä vuonna 15 vuotta täyttävät Puumalalaiset nuoret.

Me työntekijät ja isoset teemme parhaamme rippikoulusi onnistumiseksi.

Ulkoläksyt

Rippikoulussa opiskellaan ulkoa muutamat keskeisimmät uskomme opit ja rukoukset. Saat ulkoläksyt paperiversiona riparilla ja ehdit vuorenvarmasti ne viikossa oppia ja suorittaa. Jos haluat kuitenkin tutustua niihin jo etukäteen, niin tässä ne tulevat.

Uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan,

Isään, kaikkivaltiaaseen,

taivaan ja maan Luojaan,

ja Jeesukseen Kristukseen,

Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme,

joka sikisi Pyhästä Hengestä,

syntyi Neitsyt Mariasta,

kärsi Pontius Pilatuksen aikana,

ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,

astui alas tuonelaan,

nousi kolmantena päivänä kuolleista,

astui ylös taivaisiin,

Istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella

ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

ja Pyhään Henkeen,

pyhäin yhteisen seurakunnan,

pyhäin yhteyden,

syntien anteeksiantamisen,

ruumiin ylösnousemisen

ja iankaikkisen elämän.

Kymmenen käskyä (2. Moos. 20:2-17; 5. Moos. 5:6-21)

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.

2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.

3. Muista pyhittää lepopäivä.

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

5. Älä tapa.

6. Älä tee aviorikosta.

7. Älä varasta.

8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.

10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Isä meidän -rukous (Matt. 6:9-13)

Isä meidän, joka olet taivaissa.

Pyhitetty olkoon sinun nimesi.

Tulkoon sinun valtakuntasi.

Tapahtukoon sinun tahtosi,

myös maan päällä niin kuin taivaissa.

Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.

Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,

niin kuin mekin anteeksiannamme niille,

jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

Äläkä saata meitä kiusaukseen,

vaan päästä meidät pahasta.

Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti.

Aamen.

Herran siunaus (4. Moos. 6:24-26)

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.

Herra kirkastakoon kasvonsa teille

ja olkoon teille armollinen.

Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne

ja antakoon teille rauhan.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Aamen.

Pienoisevankeliumi (Joh. 3:16)

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoon, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.

Rakkauden kaksoiskäsky (Matt. 22:36-39)

Rakasta Herraa, Jumalaasi koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Kaste ja lähetyskäsky (Matt. 28:18-20)

Jeesus sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."