Lapset ja perheet

Katso Lastenkirkko.fi

Puumalassa jokainen lapsi on lahja. Lasten arvokkuus korostuu paikkakunnallamme, jossa syntyvät ikäluokat ovat hyvin pienet. Haluammekin tukea vanhempia arvokkaassa kasvatustyössä antaen koko perheelle hengellisiä eväitä ja vahvistaen perheiden kristillistä elämäntapaa. Pyrimme luomaan perheille lämminhenkisen, kodikkaan ja arvostavan kohtaamispaikan ja mahdollistamaan vertaistuen jakamisen.

Lapsi- ja perhetyöhön sisältyvät päiväkerho, perhekerho, erilaiset juhlat ja tapahtumat, retket, leirit, päiväkotikäynnit ja muu pikkulapsityö.

Seurakuntakodilla on esillä kastepuu, johon jokainen puumalalainen kastettu saa oman enkelinsä.

Päiväkerhossa lapset oppivat leikin lomassa ryhmässä olemisen taitoja.

Ohjelmaan sisältyy ulkoilua, vapaata leikkiä ja ohjattua yhdessäoloa kuten laululeikkejä, hiljentymistä, askartelua, pelaamista ja liikkumista sekä tietysti omien eväiden syöntiä. Päiväkerhon tavoitteena on tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa ja tarjota lapselle turvallinen ryhmä, jossa hän voi kokea itsensä tärkeäksi. Samalla kehitämme myös ryhmässä toimimisen taitoja.

Päiväkerho kokoontuu syksystä 2017 alkaen kerran viikossa. Tarkempaa tietoa kirkollisissa ilmoituksissa lähempänä syksyä. Kerhoon ilmoittautuneet saavat henkilökohtaisesti vielä ilmoituksen kerhoajoista, ohjelmasta ym.

Perhekerho

Seurakuntamme perhekerho kokoaa viikoittain vanhempia ja isovanhempia lapsineen yhteen lapsityön tiloihin. Kahvikupin äärellä aikuiset saavat vaihtaa kuulumisia, kokemuksia sekä vinkkejä keskenään ja alttarin edessä kaikilla on mahdollisuus hiljentyä kuulemaan ja kokemaan pyhyyttä. Perhekerho on yhdessäoloa, naurua, kuuntelua, laulua, leikkiä, askartelua ja hartautta. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua.

Perhekerho jatkuu jälleen syksyllä 2017. Seuraa Puumala-lehden kirkollisia ilmoituksia. Kirkolliset ilmoitukset julkaistaan myös Puumalan seurakunnan nettisivuilla.

KIRKKOKORTTI

Lapset voivat kerätä tarroja kirkossakäynneistä kirkkokorttiin. Viidestä kirkkovierailusta saa pienen lahjan. Kirkkokortteja ja tarroja voi pyytää Raija-papilta.