Lapset ja perheet

Katso Lastenkirkko.fi

Puumalassa jokainen lapsi on lahja. Lasten arvokkuus korostuu paikkakunnallamme, jossa syntyvät ikäluokat ovat hyvin pienet. Haluammekin tukea vanhempia arvokkaassa kasvatustyössä antaen koko perheelle hengellisiä eväitä ja vahvistaen perheiden kristillistä elämäntapaa. Pyrimme luomaan perheille lämminhenkisen, kodikkaan ja arvostavan kohtaamispaikan ja mahdollistamaan vertaistuen jakamisen.

Lapsi- ja perhetyöhön sisältyvät päiväkerho, perhekerho, erilaiset juhlat ja tapahtumat, retket, leirit, päiväkotikäynnit ja muu pikkulapsityö.

Seurakuntakodilla on esillä kastepuu, johon jokainen puumalalainen kastettu saa oman enkelinsä.

Päiväkerhossa lapset oppivat leikin lomassa ryhmässä olemisen taitoja.

Ohjelmaan sisältyy ulkoilua, vapaata leikkiä ja ohjattua yhdessäoloa kuten laululeikkejä, hiljentymistä, askartelua, pelaamista ja liikkumista sekä tietysti omien eväiden syöntiä. Päiväkerhon tavoitteena on tukea perheitä kristillisessä kasvatuksessa ja tarjota lapselle turvallinen ryhmä, jossa hän voi kokea itsensä tärkeäksi. Samalla kehitämme myös ryhmässä toimimisen taitoja.

3-5-vuotiaiden kerhoista tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Perhekerho

Seurakuntamme perhekerho kokoaa viikoittain vanhempia ja isovanhempia lapsineen yhteen lapsityön tiloihin. Kahvikupin äärellä aikuiset saavat vaihtaa kuulumisia, kokemuksia sekä vinkkejä keskenään ja alttarin edessä kaikilla on mahdollisuus hiljentyä kuulemaan ja kokemaan pyhyyttä. Perhekerho on yhdessäoloa, naurua, kuuntelua, laulua, leikkiä, askartelua ja hartautta. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua.

Perhekerhosta tiedotetaan Puumala-lehden  kirkollisissa ilmoituksissa.

KIRKKOKORTTI

Lapset voivat kerätä tarroja kirkossakäynneistä kirkkokorttiin. Viidestä kirkkovierailusta saa pienen lahjan. Kirkkokortteja ja tarroja voi pyytää Raija-papilta.