Saimaan kauneimmat sävelet 2018

10.1.2018 12.38

Saimaan kauneimat sävelet

Kesä 2018 tuo Saimaan kauneimmat sävelet musiikkitapahtumaan mielenkiintoisia konsertteja.

Avajaiskonsertissa kuullaan nousevien nuorten taiteilijoiden, sopraano Anna Sandströmin, tenori Topias Lundellin ja pianisti Amanda Sandströmin musisointia. Avajaiskonsertin traditioon kuuluu esitellä yleisölle nuoria taitajia.

Pianisti Vjatsheslav Novikov ja basisiti Maxim Hradetsky tuovat uuden ja mielenkiintoisen konserttielämyksen soittamalla klassisia sävellyksiä jazzin keinoin. He ovat konsertoineet tällä ohjelmistolla menestyksekkäästi ympäri Eurooppaa.

Loppukonsertissa kuullaan Einojuhani Rautavaaran vuonna 1997 valmistunut Vigilia, joka on kirkkomusiikkiteos sekakuorolle ja laulusolisteille. Tämä kuoroteosten helmi on noussut maailmanmaineeseen ja sekä koti- että ulkomaiset ammattikuorot haluavat sen repertuaariinsa. Teoksen yleissävy on harras ja siinä on voimakas mystinen tunnelataus. Radion kamarikuoro levytti teoksen säveltäjän 70-vuotispäivien yhteydessä vuonna 1998 ja kotimaiset musiikkikriitikot valitsivat sen vuoden kuorolevyksi. Basso Jyrki Korhonen oli solistina tässä levytyksessä ja myös kantaesityksessä.  Tänä kesänä tämän ainutlaatuisen musiikkielämyksen tarjoaa teille Tapiola Kamarikuoro ja solistit kapellimestari Hannu Norjasen johdolla.

Tervetuloa kesällä Puumalan kirkkoon nautiimaan hienoista musiikkiesityksistä!

Katso esite tästä