Apua elämään

Et ole yksin. Seurakunnan ja oman kirkon ovet ovat avoinna ja kynnys matala, kaikille - myös sinulle. Voit tulla hakemaan lohdutusta ja tukea. Tehtävämme on rakentaa yhteisöllisyyttä, kuunnella ja auttaa.

Pyydä esirukousta

Diakoniatyö

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain."

- Gal. 6:2 -

Diakoniatyö on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua, jonka tehtävänä on auttaa erityisesti niitä ihmisiä joiden hätä on suurin ja joita ei muilla tavoin auteta. Kaikki ihmiset ovat Jumalan luomia ja yhtä arvokkaita. Diakoniatyössä ei ole ikärajaa, kaikkia pyritään auttamaan mahdollisuuksien mukaan hengellisen, ruumiillisen kuin aineellisen tuen muodossa. Kaikki keskustelut ja auttamismuodot ovat maksuttomia ja työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus.

Diakoniatyön erilaisia toimintamuotoja:

• Henkilökohtaiset ja sielunhoidolliset keskustelut vastaanotolla tai kotikäynnillä
  • Ryhmätoiminta
  • Vanhustyö
  • Päihdetyö
  • Perhetyö
  • Vammaistyö
  • Mielenterveystyö
  • Surevien tukeminen
  • Yhteisvastuukeräys ja kansainvälinen diakonia
  • Kaikenikäisten olo- ja käyntipaikka Ystäväpirtti

Myös sinä voit olla mukana diakoniatyössä! Diakoniatyön piiriin kuuluu myös suuri määrä vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka toimivat mm. Ystäväpirtin kahvio- tai aamupalatoiminnassa, lähimmäisen palvelussa sekä yhteisvastuukeräyksessä.

Yhteisvastuukeräyksen-sivuille

Kirkon ulkomaanavun-sivuille

Lisätietoja:

VS diakoni Tiina Reijonen puh. 050 343 2475 tai tiina.h.reijonen(at)evl.fi

Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen, perheen tai muun henkilökohtaisen elämän kysymyksissä.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia.

Asiakkaaksi voivat hakeutua Hirvensalmen, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Ristiinan ja Suomenniemen kuntien asukkaat.

Perheneuvonnan työmuotoja ovat yksilö-, pari- ja perheneuvottelut sekä perheasiain sovittelut.

Neuvottelujen lisäksi perheneuvonnan työntekijät toimivat perhekasvatus- ja avioparityössä, työnohjaajina ja työyhtöisöjen konsultteina sekä kouluttajina.

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskuksella on lääninhallituksen myöntämä lupa perheasioiden sovitteluun.

Perheasiain sovittelussa perheenjäsenet voivat saada apua ja tukea pohtiessaan avioeroa tai sen uhkaa, avioliiton purkautumista, yhteiselämän muuta lopettamista tai käytännön sopimuksia.

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus

Savilahdenkatu 20, 4. kerros